2018-04-11 09:50:21• hírek • Bede Emőke

Közös versmondással ünnepelték a Magyar Költészet Napját

“A játszótársam, mondd, akarsz-e lenni, / akarsz-e mindig, mindig játszani” –hangzott több mint egy évszázaddal ezelőtt az örök kérdés. S talán maga Kosztolányi sem gondolta volna, hogy 2018-ban, Szatmárnémetiben több száz diáknak köszönhetően újra felhangzanak sorai az áprilisi napsütésben.

Pedig nem történt ez másként szerda délelőtt sem, ugyanis az előző évekhez hasonlóan idén is megannyi tanuló gyűlt össze a Coposu sétány rendezvényterén, hogy együtt szavalják el az általuk legszebbnek választott verset. A Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Református Gimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákközössége a Harag György Társulat színművészének, Frumen Gergőnek a segédletével adta elő az Akarsz-e játszani című művet, melyet több járókelő is meghatottan hallgatott végig.
 

A közös szavalás nem ismeretlen a tanintézmények számára, ugyanis A vers mindenkié című kezdeményezés már több éves hagyománnyal rendelkezik városunkban. A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség, a LiterArt Egyesület és a Harag György Társulat szervezésében megvalósuló program amellett, hogy szeretné méltóképpen megünnepelni a Magyar Költészet Napját, azt is célul tűzte ki maga elé, hogy újra megkedveltesse a fiatalokkal a lírát. Épp ezért az iskolák és osztályaik  nem előre kiválasztott alkotást szavalnak el, hanem egy többlépcsős szavazás révén választják ki a számukra legkedvesebb költeményt, hogy azt aztán közösen szavalhassák el.




 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: